Tinklaraštininkė ir knygų apie maistą autorė Renata Ničajienė knygoje „Sezoninių skanumynų istorijos“ sujungė savo aistrą sveikam sezoniniam maistui ir skanumynams. Knygoje rasite kepinius ir desertus, kurių pagrindas – sveikos sezoninės gėrybės, o ir kiti naudojami produktai – kuo sveikesni.

Daugiau nei metus rinkti ir bandyti receptai sugulė į penktąją R. Ničajienės knygą, kurią iliustravo allthebeautifulthingsblog fotografės, įamžinusios patiekalus autorės kurorto name arba sode.

Knygoje „Sezoninių skanumynų istorijos“ rasite 52 skanumynų receptus. Tai reiškia, kad kiekvieną metų savaitę galėsite pamaloninti save ir artimuosius sveikais skanumynais. Autorė stengėsi receptus patobulinti taip, kad visi ingredientai būtų naudingi. Čia naudojami tik maistingi miltai, gerieji riebalai, o saldikliai natūralūs ir kuo mažiau apdoroti, pavyzdžiui, nerafinuotas cukranendrių cukrus ar klevų sirupas. Išskirtinis kiekvieno recepto bruožas – grynuolis – tai sveikatai naudingas ir būdingas ta tikram sezonui vaisius, daržovė ar uoga.

Taip pat knygoje paminėti 12 kiekvienam mėnesiui skirtų ingredientų. Tai vaisiai ir uogos, įprastai naudojamos skanumynų gaminimui, tačiau bus ir netikėtų, neįprastų ingredientų – šakninių daržovių, moliūgų ar liofilizuotų uogų bei valgomų žiedų. Autorė pateikia naudingų patarimų bei rekomendacijų, kaip geriausiai naudoti šiuos ingredientus.

R. Ničajienė – ne tik maisto tinklaraštininkė, ji taip pat fiksuoja istorijas iš savo Kurorto namo Druskininkuose. Tad knygoje pateikiamos ir keturios istorijos iš šio namo. Istorijos tokios, kurios padės dar labiau priartėti prie gamtos, pajusti jos ritmą ir sulėtinti gyvenimo tempą.

Knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta įkvėpti ir pajusti malonumą gaminant, ieškant tinkamiausių sezoninių ingredientų.

Renata Ničajienė – maisto tinklaraštininkė ir knygų autorė. Prieš aštuonerius metus parašiusi pirmąjį įrašą savo tinklaraštyje „Sezoninė virtuvė“, dabar išleidžia jau penktąją knygą. Jos knygų serija „Gero maisto dienoraštis“, sudaryta iš keturių dalių, skirtų kiekvienam sezonui, 2017 metais pelnė tarptautinį apdovanojimą kulinarinių knygų konkurse Gourmand World Cookbook Awards.

„Ši vizualine ir turinio prasme įspūdinga knyga gali sugrąžinti naminių pyragų ir tortų kepimo tradicijas į kiekvieną šeimą! Tikiu, kad ji prisidės prie valgymo kultūros formavimo Lietuvoje, o su meile namie kepti kokybiški ir sveikatai palankūs skanumynai bus vis labiau vertinami“.

Raminta Bogušienė, maisto technologė, VšĮ Sveikatai palankus įkūrėja